Folyóparti kegyeleti helyet építenek, miután egyre többen kérik hamvaik vízbe szórását

Megosztás

A helyi képviselő-testület egy önkormányzati képviselő javaslatát követve, elfogadta egy új kegyeleti hely létrehozását célzó indítványt. Makóról van szó, de ez lehetne akár Szolnokon is. 

Az új hely a Maros-híd lábánál kerül kialakításra, és a tervek szerint 2024-es húsvétig elkészülhet – írta a Makói Csípős alapján a Szegeder.hu.

A döntés hátterében az áll, hogy az elmúlt években egyre többen választották szeretteik hamvainak Marosba szórását, emlékezésük helyszínéül pedig a kemping területén lévő kis kápolnát. Az emlékezés jelenlegi formájában úgy néz ki, hogy a hozzátartozók a híd lábánál, a MAK-pályához vezető út mellett helyeznek el emléktáblákat, mécseseket és virágokat.

A képviselő indítványában arról írt, hogy az önkormányzatnak kötelessége segítséget nyújtani egy rendezett és méltó kegyeleti hely kialakításához. A projekt finanszírozását a 2024-es költségvetésből tervezik biztosítani, a tervek és a költségvetés pedig január végéig elkészülhetnek. A munkálatok a költségvetés elfogadását követően kezdődhetnek meg.

Fotó: aevumtemetkezes.hu

Kapcsolódó cikkek